Munka, foglalkozás, hivatás

ACT! Coaching

ACT! Coaching

Amikor már eléggé fáj...

2016. augusztus 30. - Szakács Kriszta

Azt hiszem, ez a klasszikus talán a Dr. Bubóból származik - bár ebben korántsem vagyok biztos - mindenesetre nagyon igaz a mondás: "Aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé."

Esetemben meglehetősen kellemetlen előzményei voltak a - nevezzük így - megvilágosodásnak. Kis híján 8 évet töltöttem el egy nemzetközi hátterű tanácsadó cégnél, mire sok agyalás, kínlódás és szenvedés után rávettem magam a kilépésre - és ezzel a továbblépésre is.

bubo7.jpg

Számtalan oka lehet annak, hogy valaki elhatározásra jut végül, nálam néhány dolog összejátszása segített az első lépés megtételében.

Először is az egészségi állapotom, ami már valóban komoly aggodalmakra adott okot. Bár minden leletem, vizsgálati eredményem jónak számított, de az állandó betegeskedés miatt egyik antibiotikum kúrát követte a másik, mégsem voltam soha 2 hétnél tovább valóban egészséges.

Emellett egy olyan társ került mellém, aki - bár minden képessége meg lett volna egy komolyabb álláshoz, mégsem állt be a sorba csak a pénz miatt, és sikerült bebizonyítania - nekem legalábbis -, hogy egyrészt az egészségem és a szabadidőm többet ér, mint egy jó fizetés, másrészt egészen más az ember tartása, ha nem érzi úgy, eladta a lelkét egy multinak némi apróért.

A harmadik dolog, ami a váltásra késztetett, részben családi természetű, részben viszont teljesen általános dolog. Egy baleset és betegség miatt a családunk tartóoszlopa - Édesapám és az egészsége is - komolyan megrendült. Rá kellett jönnöm, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy olyasmire ítéljem magam, pusztán a pénz miatt, amit nem szeretek, amiben nem érzem jól magam.

Ez a három dolog vezetett odáig, hogy úgy érezzem, már eléggé fáj ahhoz, hogy feladjak egy jónak mondható állást és új utakat keressek. Talán nem lett könnyebb, nem lett egyszerűbb, vagy kényelmesebb az életem, de mindenképpen kiegyensúlyozottabb, boldogabb és könnyedebb lettem.

Hogy kinek mikor fáj eléggé, az persze személyiségtől, körülményektől, egyéni tűréshatártól függ, de annyi biztos, ha kicsit is fáj, akkor annál biztosan van jobb megoldás. A halogatással pedig csak magunknak okozunk kellemetlen perceket, napokat, heteket, vagy akár éveket - csak rajtunk múlik.

A bejegyzés trackback címe:

https://act-coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr998928460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása